ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като "Ден на розовата фланелка"

За пръв път "Денят на розовата фланелка" е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.
Училищният тормоз се изразява в обиди, подигравки, измисляне на прякори, блъскане, удряне, взимане насилствено на пари, отправяне на заплахи за саморазправа в случай, че някой разбере за това... Тъкмо и заради това 
процентът на тормозените в училище деца според официалната статистика се разминава драстично с реалния им брой.
Поради страх или друга причина повечето деца жертви на училищен тормоз не споделят с родителите или учителите си това.
За пръв път тази дата влезе в календара на Дамски Лайънс Клуб Свилена . 
По тяхна инициатива в града пристигнаха любимите и познати аниматори от Adventure team, които с много игри ,забавления и усмивки показаха , че това е верния път срещу агресията , омразата и лошите прояви сред децата. Специален гост на мероприятието бе Елена Манолова-наша съгражданка ,успешен работещ психолог в Пловдив.
Над 200 деца ,техните учители и дамите от клуба в продължение на два часа се забавляваха, играха и бориха с усмивки и любов агресията!
Да бъдем толерантни, да бъде възпитани , да бъдем добри, да играем заедно ,да се смеем заедно, да бъдем ПРИЯТЕЛИ!

Коментари (0)

Вашият коментар :