Drawing Day, България, да рисуваме заедно!

За девета поредна година

За девета /поредна година/ град Пловдив повежда Националната инициатива „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“, съвместно с Община Пловдив - дирекция „Спорт и младежки дейности” и доброволците от Лайънс клуб Филипополис“ и ЛЕО Клуб Пловдив.
20 града ще видят нашите рисунки и още хиляди в Интернет. 
За първа година Лайънс клуб Свилена се включва в тази прекрасна инициатива . Желаещите бяха много-повече от 20 малки художници на 2 юни се събраха в Градския парк на Свиленград ,за да рисуват "Свободна България"
Това е ден, в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще.
Идеята на Международната инициатива /съществува от 11 години/ е да се създадат 1 000 000 рисунки за един ден. Всеки може а рисува. Създателят на идеята е Mick Gow, който през 2011 г. напечата и книга, в която има и две – от Пловдив и Велико Търново.
Сега творбите могат да ‘пътуват’ по градовете или виртуално чрез социалните мрежи в Интернет, но най-хубавото е, че се събираме заедно и общуваме чрез изкуството – без значение от възраст, пол и разбирания. 
Създател и координатор на събитието за цяла България /от Пловдив/ е Мария Петрова. 
Темата, която ни събира е „Свободна България”. През годините сме рисували за: правата на децата, България в ЮНЕСКО, приказките, гората, слънцето, щастието, равенство и Европа.
Всички участници получиха грамоти, подаръци, едно ново прекрасно изживяване , а ние……разбира се детски усмивки!!!!

Коментари (0)

Вашият коментар :