Антоана Гочева – „Моята вълнуваща Лайънс ваканция в Португалия”

Спонсорирана от ЛК ”Свилена” - Свиленград

Португалия  е страната, в която изживях най-вънуващите си мигове от лятото на 2013г.
Всички избират близка и удобна за пътуване дестинация.Аз реших да рискувам и посочих  – слънчева Португалия. Тръгнах към неизвестното и то сама. Пристигнах в един различен свят, изпълнен с приключения, приятелства, доброта и изключителна красота.
Първата ми седмица премина под покрива на семейство с три деца и домашни любимци. Приемното ми семейство бе мило и любезно. Грижеше се за мен като за свое дете. Заедно посетихме много от забележителностите на португалската столица-Лисабон за краткото време, което имахме. Градински партита, емоции на плажа и тонове сладолед, изпълваха свободното ни време.
За следващите две седмици бе предвидена още по-слънчевата част на Португалия – крайбрежието на гр.Фаро. От там започна младежкия Лайънс обмен и истинските емоции. Още първата вечер стопихме ледовете между нас с разкази от училищния живот, споделяне на преживявания и забавни истории. Сблъсках се с двадесет различни култури от цял свят. Най-екзотични сред които бяха: Индия, Израел, Мексико, Канада, Бразилия. Макар различния ни произход, обединяваше ни младостта и желанието за незабравими преживявания.
Лидерите, двама порастнали младежи, част от Лео клуб Порто, създадоха за нас уютна домашна обстановка. Те бяха като големите ни братя – държаха се с нас приятелски и ни даваха съвети.
С осигуреният ни за престоя автобус посетихме много от забележителностите на крайбрежието.Разнообразната ни програма включваше вълнуващи приключения  при скуба гмуркане- характерно за района, голф, картинг, гребане, пейнтбол, посещение на „Зоомарин”, аква-парк с огромен делфинариум, изложба на пясъчни фигури и латино фиеста.
Последната вечер беше организиран прием, за нас младежите от различни точки на света. Там разказахме за държавите и клубовете, които представляваме, както и впечатленията си от пребиваването ни в Португалия.
Искам да изкажа благодарност към Асоциацията на Лайънс клубовете Дистрикт 130 България за Програмата  младежки обмен Lions International Youth Camp and Exchange. Благодаря на ЛК „Свилена“ – Свиленград за шанса и доверието, които щедро ми предоставиха. И накрая, но не и на последно място, благодаря на Джулия Лима от  Lions International  Дистрикт 115 Португалия, която направи първия ми Лайънс младежки обмен толкова специален и незабравим.
Пожелавам успех на следващите кандидати. Бъдете смели и рискувайте!БЛАГОДАРЯ!

Коментари (0)

Вашият коментар :