ЛК Свилена за четвърта поредна година участва в Международен детски конкурс `ПЛАКАТ ЗА МИР`

Тази година в надпреварата заявиха участие 41 деца от Свиленград

Дамски Лайънс клуб „Свилена“ Свиленград за четвърта поредна година организира превърналия се в традиция Международен Лайънс детски конкурс „ПЛАКАТ ЗА МИР”. Тази година в надпреварата заявиха участие 41 деца от училищата и художествените школи в града. За съжаление 8 от творбите отпадат още на първия кръг , тъй като не отговарят на критерия "възраст." По регламент децата трябва да имат навършени 11,12,13 година към 15.11 2015г година, когато приключва събирането на творбите. Осталите 33 рисунки продължават в конкурса и както всички виждате са страхотни, оригинални направени с много желание, но състезанието си е състезание и по регламент за следващият кръг Национално ниво- за Варна ще заминат само 5 от тях. За да избере най –достойните творби, които да предтавят клуба, града и талантите в него, дамите от Лайънс клуб "Свилена" Свиленград помолиха те да бъдат разгледани и оценени от компетентно жури в състав:

Бисер Недев – художник, графичен дизайнер завършил Националната художествена академия наш съгражданин и приятел;

Петър Джигов - художник, завършил Националната художествена гимназия ,съгражданин и отскоро наш приятел;

Красимира Манолова- президент на Дамски Лайънс клуб Свилена Свиленград.


Рисунките , които заминват за Националният кръг в гр. Варна са на:

1.Савина Караиванова -12 години от І ОУ Иван Вазов
2.Антоанета Колева -11 години от І ОУ Иван Вазов
3.Тиана Русинова-13 години от І ОУ Иван Вазов
4.Станислава Славова-13 години от І ОУ Иван Вазов
5.Тонита Катраникова-11 години от СОУ Д-Р П.БЕРОН

Журито бе изключително затруднено да определи само 5 от рисунките на нашите малки приятели, които да бъдат наградени, затова дамите от клуба решиха да поощтрят и нагрдят още 5 творби, които получават грамота и награда.

Петте деца с поощтритни нагади са:

Стефани Дишлиева -11 години от І ОУ Иван Вазов
Стела Гочева-11 години от І ОУ Иван Вазов
Милена Димитрова-11 години от І ОУ Иван Вазов
Виктория Софронова-12 годиини СОУ Д-Р П Берон
Теодора Петрова-11 години от І ОУ Иван Вазов

 

Присъжда се и една специална награда за креативност, оригиналност и както казват художниците от журито в „тази рисунка има разказ“, друг поглед и мисъл. Нейният автор е Стефан Димов -11 години от І ОУ Иван Вазов

Искрено се надяваме и стискаме палци тази година наша творба да попадне в призовите места. Успех, късмет и шанс на нашите рисунки, а всички останали творби ще бъдат в Спортната зала на Свиленград до 21 ноември, за да радват и създават настроение на хората и гостите на града. Благодарим ви за участието, за старанието, за емоцията днес да бъдем заедно мили наши малки приятели.

Коментари (0)

Вашият коментар :